Opstelten pakt kindersekstoerisme verder aan

Kindersekstoerisme wordt harder aangepakt. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft dat donderdag geschreven aan de Tweede Kamer.

Hij wil nauwer samenwerken met landen waar veel kindersektoerisme is zoals in Brazilië, Thailand, de Filipijnen en India. In een aantal landen wil hij politiemensen stationeren die helpen bij het opsporen van pedoseksuelen.

In de plannen staat verder dat veroordeelde pedofielen met grote kans op herhaling hun paspoort kunnen kwijtraken. Ook kunnen veroordeelde zedendelinquenten onder langdurig toezicht komen. De minister wil ook de uitwisseling van gegevens over kindermisbruikers verbeteren, zowel nationaal als internationaal.

De registratie moet ook verbeteren. Opstelten wil ook dat politie en Openbaar Ministerie meer op dezelfde manier gaan werken. In het actieplan staat verder dat buitenlandse werkgevers een verklaring over gedrag kunnen aanvragen als een Nederlander solliciteert voor bijvoorbeeld een baan met kinderen. De Telegraaf 10-10-2013