Vier op tien meiden last van seksuele intimidatie

Vier op de tien tienermeiden wordt lastig gevallen tijdens het stappen, zo blijkt uit een online enquête van meidenblad Fancy.

Tijdens een avond uit drinken de pubers gemiddeld vier glazen alcohol en ook drugs is ze niet vreemd. Vieze opmerkingen naar het hoofd, in de billen geknepen worden of zelfs aanrandingen zoals een hand in de slip, zijn voorbeelden van seksuele intimidatie waar de meisjes last van hebben. Tijdens een avondje uit drinken meisjes gemiddeld vier glazen alcohol. 16 procent slaat tijdens een uitgaansweekend in totaal 12 alcoholhoudende drankjes achterover. Tweederde drinkt nog vóór het uitgaan. 14 procent doet dit ‘indrinken' bijna altijd, 12 procent doet het vaak en 41 procent soms.

Bij het indrinken, worden er gemiddeld drie glazen alcoholhoudende drank genuttigd. Naast alcohol, zijn de jonge meisjes ook niet vreemd van drugs, zo gebruikt 7 procent wel eens wat tijdens het uitgaan, waarbij hasj of wiet het populairst zijn. Een kwart van de tienermeiden die zelf geen drugs gebruikt, komt er wel mee in aanraking tijdens een avondje stappen. Zo gebruikt 24 procent van de vriendinnen of vrienden drugs en zelfs 35 procent die daar weer vrienden van zijn.

De geënquêteerden die wekelijks uitgaan zijn gelukkiger, met als rapportcijfer een 8 voor hun stapkunsten, dan meiden die eens per drie maanden gaan stappen. Zij geven het uitgaan een 7,2. Degenen die een of twee keer per week uitgaan, besteden daar tot tien keer zoveel geld aan en drinken per uitgaansavond anderhalf glas alcohol meer. Aan de andere kant sporten zij een half uur langer per week, vinden zij hun school en opleiding niet minder belangrijk en hebben ze hetzelfde opleidingsniveau.

Ook op seksgebied zijn zij niet verder dan de tieners die minder frequent uitgaan. Slechts 3 procent van de ondervraagde meisjes gaat uit om leuke jongens te ontmoeten. Zes op de tien zegt dat het flirten hen onder invloed van alcohol gemakkelijker afgaat. Naarmate de ondervraagden ouder worden, gaan ze vaker uit. Vanaf 18 jaar neemt die frequentie weer af. Ook is bekend dat 28 procent van de ouders afspraken maakt met hun dochter over het nuttigen van alcohol tijdens het stappen en 10 procent van de ouders doet dit over roken. NU.nl 16-12-2010