Loverboys

loverboys

Volgens het van Dale Woordenboek betekent het woord ‘loverboy': ‘Pooier die meisjes verliefd op hem maakt om ze vervolgens in de prostitutie te doen belanden'.

Deze term is pas sinds de jaren negentig in gebruik. De praktijk laat zien dat een loverboy het meisje op veel meer manieren uitbuit.

 

Omschrijving

Een pooierjongen is in de regel vaak een jonge man, die het meisje misleidt, wat vaak begint met het versieren en afhankelijk maken van het meisje. Pooierjongens zijn meestal van Marokkaanse, Turkse, Antilliaanse of Nederlandse afkomst. Op deze site wordt de benaming pooierjongen zoveelmogelijk gebruikt.

Lees meer...

Mensenhandelaar

In de ogen van de politie bestaat een loverboy niet. ‘Love' betekent toch liefde? Een loverboy zou een aardige jongen moeten zijn, die goed is voor zijn vriendin. Wat meestal een loverboy genoemd wordt, ziet de politie als een mensenhandelaar, een pooierjongen.

Lees meer...

Prostitutie

Onder prostitutie wordt verstaan: alle seksuele handelingen met of voor een ander tegen betaling. Voor een ander is bijvoorbeeld: via een webcam tegen betaling seksuele activiteiten laten zien. Sinds 1 oktober 2000 is prostitutie een legaal beroep.

Lees meer...

De politie

Waarom zou je contact opnemen met de politie? Mensenhandel is een ernstig delict. Het is slecht voor je als je onvrijwillig in de prostitutie moet werken. De politie wil je helpen eruit te komen. Als je hulp nodig hebt, kan de politie je doorverwijzen naar allerlei hulpverleningsorganisaties. 

Lees meer...

Aangifte doen?

Aangifte doen houdt in: ‘het verzoek tot vervolging van een verdachte'. Je vraagt de politie dus om degene die jou iets heeft aangedaan op te pakken en door een rechter te laten straffen. 

Lees meer...